Stabiliți ce fel de hârtie scrieți:O lucrare analitică descompune o problemă sau o idee în părțile sale componente, evaluează problema sau ideea și prezintă această defalcare și evaluare audienței.O lucrare expozitivă (explicativă) explică ceva publicului.O lucrare argumentativă face o afirmație despre un subiect și justifică această afirmație cu dovezi specifice.pentru a convinge audiența că afirmația este adevărată pe baza lucrari de licente dovezilor furnizate.Dacă scrieți un text care nu se încadrează în aceste trei categorii (de exemplu, o narațiune), o declarație de teză undeva în primul paragraf ar putea fi totuși utilă pentru cititorul dvs.2. Declarația dvs. de teză ar trebui să fie specifică – ar trebui să acopere doar ceea ce veți discuta în lucrarea dvs. și ar trebui să fie susținută cu dovezi specifice.3. Enunțul de teză apare de obicei la sfârșitul primului paragraf al unei lucrări.4. Subiectul dvs. se poate schimba pe măsură ce scrieți, așa că poate fi necesar să vă revizuiți declarația tezei pentru a reflecta exact ceea ce ați discutat în lucrare.Exemple de declarații de tezăExemplu de declarație de teză analitică:

O analiză a procesului de admitere la facultate dezvăluie o provocare cu care se confruntă consilierii: acceptarea studenților cu scoruri mari la test sau studenți cu medii extracurriculare puternice.Lucrarea care urmează ar trebui:Explicați analiza procesului de admitere la facultateExplicați provocarea cu care se confruntă consilierii de admitereExemplu de enunț expozitiv (explicativ) de teză:Viața unui student tipic este caracterizată de timpul petrecut studiind, frecventând cursuri și socializând cu colegii.Lucrarea care urmează ar trebui:O declarație de teză cuprinde una sau două propoziții declarative care rezumă punctul principal al unei lucrări sau al unui text, cum ar fi un eseu.enunțul unei teze de studiu face clar o afirmație și comunică cititorului poziția pe care autorul a adoptat-o ​​asupra subiectului.

Datorită naturii sale de condensare a argumentului sau analizei de urmat (Cum să scrieți o declarație de teză, n.d.), declarația tezei este plasată în mod obișnuit în paragrafele de deschidere ale unei lucrări.introducere Dacă optați pentru o carieră STEM, este important să știi unde să plasezi o declarație și cum să o formulezi pentru a fi concis și pentru a-ți îngloba ideea.Explicați modul în care elevii își petrec timpul studiind, participând la cursuri și socializând cu colegiiExemplu de declarație argumentativă de teză:Absolvenții de liceu ar trebui să aibă obligația de a-și lua un an liber pentru a urma proiecte de serviciu comunitar înainte de a intra la facultate, pentru a-și crește maturitatea și gradul de conștientizare globală.Lucrarea care urmează ar trebui:Prezentați un argument și prezentați dovezi pentru a susține afirmația că studenții ar trebui să urmeze proiecte comunitare înainte de a intra la facultatestudiile de cercetare sau academice vin în forme diferite. Dar fie că sunt proiecte de cercetare, eseuri pentru cursuri sau lucrări științifice pentru publicare, toate au un lucru în comun: două propoziții care rezumă concis principalele puncte sau argumente ale unui articol scris, cum ar fi un eseu academic sau o lucrare de cercetare (Ce este o declarație de teză?, 2012)Pentru a ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine o declarație de teză, acest articol va oferi o definiție a unei declarații de teză. Discută pașii pe care cercetătorii pot face pentru a scrie o declarație de teză.

Categories: Business