Un supliment alimentar pentru câini este o hrană suplimentară care este oferită în completarea dietei existente a unui câine. Suplimentele sunt date animalelor de companie, în general, din motive de sănătate, în același mod în care luăm suplimente pentru diverse probleme de sănătate sau pentru a menține un sistem imunitar sănătos și echilibrat pentru a ajuta la prevenirea bolilor. Ele diferă de „delicii” prin faptul că sunt formulate pentru a cuprinde vitamine, minerale și alte ingrediente concepute pentru a spori bunăstarea generală a unui câine și, uneori, pentru a viza anumite boli sau plângeri.

Există multe mărci de suplimente disponibile care promovează diferite aspecte ale sănătății și pot veni în multe forme diferite, inclusiv tablete, pelete, pudră concentrată și lichide (soluții). Probabil cea mai cunoscută afecțiune este artrita, deoarece aceasta este suplimente alimentare comună oamenilor pe măsură ce îmbătrânim și este comună și câinilor noștri. Alte suplimente pentru afecțiuni comune sunt date pentru alergii, probleme digestive, probleme ale pielii, probleme de blană, probleme de greutate și probleme dentare.

Dieta pentru câini domestici s-a schimbat dramatic de la descendenții lor, lupul gri și, în timp ce producătorii moderni se străduiesc să creeze o dietă echilibrată sănătoasă pentru animalele de companie, mulți medici veterinari au recunoscut că unele dintre aceste alimente pentru câini pot lipsi de nutrienți esențiali și pot fi recomandate alimente complementare. pentru a suplimenta dieta. Aceasta poate fi pentru scopuri simple de întreținere sau ar putea fi pentru a trata o anumită afecțiune.

Încrucișarea câinilor domestici a lăsat, de asemenea, o moștenire de tulburări cunoscute în rândul raselor, dintre care multe pot fi tratate prin hrănirea unui supliment câinelui tău. Cele mai frecvente dintre aceste probleme sunt osteoartrita, artrita și bolile degenerative precum displazia de șold și cot. Problemele scheletice de această natură sunt frecvente la câinii în vârstă, totuși se poate observa că afectează o mare parte a populației de câini domestici.

James Spratt a creat prima hrană comercială pentru câini în jurul anului 1860. El a numit-o „Prăjitura patentată pentru câini cu fibrină de carne” și a început prima producție în masă a unei hrane pentru câini preparate. De fapt, acest prim biscuit comercial pentru câini a fost primul supliment alimentar pentru câini dat în plus față de dieta normală a câinelui (în cele mai multe cazuri probabil să fi fost resturi, carne crudă, oase și legume și fructe disponibile). Inspirat de reacția la această ofertă inițială, James Spratt a continuat să-și perfecționeze rețeta și să dezvolte hrană pentru câini mai completă pentru toate tipurile de câini. Spratt a creat multe formule care vizează diferite etape ale vieții și a continuat să vândă o gamă de alte produse pentru câini. Spratt’s a fost în cele din urmă achiziționat de General Mills în 1950.

Succesul uriaș al lui Spratt pe piața hranei preparate pentru câini a introdus mult mai mulți producători care speră la un succes similar și a condus la piața de mai multe miliarde de lire pe care o vedem astăzi. Dezvoltarea industrială și a proceselor a permis noi forme de ambalare și distribuție pentru a deservi piața, inclusiv hrana pentru câini conservată, care ar putea fi expediată în toată lumea.

Disponibilitatea ingredientelor a crescut semnificativ după al Doilea Război Mondial, la fel și gama de alimente și numărul de producători. Ușurința și confortul pentru proprietari, împreună cu progresele științifice în nutriție, au făcut ca cererea să crească constant pentru o gamă de alimente pentru câini și suplimente alimentare pentru câini pentru a satisface cerințele proprietarilor.

Pe măsură ce evoluțiile științifice au permis progrese în nutriția umană, la fel s-au făcut și progrese în nutriția pentru câini și în produsele alimentare complementare pentru câini (suplimente). În ultimii douăzeci de ani, popularitatea și gama de suplimente alimentare pentru câini a crescut prin schimbul de informații și, pe măsură ce studiile clinice au dezvăluit că multe ingrediente folosite pentru tratarea bolilor umane ar putea oferi, de asemenea, beneficii semnificative prietenilor noștri canini.

Categories: Business