Οι περισσότεροι όλοι έχουν ακούσει για τα οφέλη που έχει η μουσική στα μικρά παιδιά. Απλώς πληκτρολογήστε “οφέλη της μουσικής για παιδιά” σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης και θα βρείτε άρθρα και έρευνες σχετικά με το πώς η μουσική μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της μάθησης, στην ανάπτυξη της γλώσσας, στην ενθάρρυνση της κίνησης, στην ανάπτυξη των αδρών κινητικών δεξιοτήτων και στο πώς η μουσική μπορεί ακόμη και να αυξήσει την προσοχή έκταση στα παιδιά. Η απόλαυση ζωντανής μουσικής είναι ένας τρόπος να εκθέσετε το παιδί σας σε αυτή τη δημιουργική μορφή τέχνης και τα οφέλη της.

Ακολουθούν δέκα τρόποι για να απολαύσετε ζωντανή μουσική στην κοινότητά σας με ελάχιστο ή καθόλου κόστος.

1. Τοπικές Σχολικές Συναυλίες

Αυτές περιλαμβάνουν: Συναυλίες συγκροτημάτων, Συναυλίες Χορωδιών και Συναυλίες Ορχήστρας. Αυτές οι συναυλίες γίνονται συνήθως γύρω στο Δεκέμβριο και την άνοιξη. Οι σχολικές συναυλίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκθέσετε το παιδί σας στη μουσική και δεδομένου ότι πραγματοποιούνται ζωντανή μουσική για γάμους σε τοπικά σχολεία, αυτές οι συναυλίες είναι φιλικές προς την οικογένεια.

2. Τοπικές Δωρεάν Συναυλίες

Πολλές πόλεις και κωμοπόλεις χορηγούν δωρεάν τοπικές μουσικές εκδηλώσεις. Ελέγξτε την τοπική εφημερίδα σας και προσέξτε για φυλλάδια σε βιτρίνες καταστημάτων ή πανό σε όλη την πόλη.

3. Κοινοτικά Συγκροτήματα, Ορχήστρες και Χορωδίες

Οι περισσότερες κοινότητες έχουν κάποιο είδος μουσικής κοινότητας που δίνει συναυλίες όλο το χρόνο. Εάν ήσασταν στο συγκρότημα, στην ορχήστρα ή στη χορωδία στο γυμνάσιο, ίσως θελήσετε ακόμη και να συμμετάσχετε σε ένα από αυτά τα γκρουπ!

4. Βιβλιοθήκη

Πολλές από τις στιγμές της ιστορίας για τα μικρότερα παιδιά ενσωματώνουν μουσική και κίνηση. Μιλήστε με τον βιβλιοθηκονόμο σας για να δείτε τι είναι διαθέσιμο και αν η βιβλιοθήκη σας δεν προσφέρει μάθημα μουσικής, πείτε του ότι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε αν ξεκινήσουν ένα. Μπορείτε επίσης να δείτε ζωντανά CD και DVD συναυλιών από τη βιβλιοθήκη σας

5. Τοπικά καταστήματα μουσικής

Πολλά Καταστήματα είναι περισσότερο από πρόθυμα να επιδείξουν όργανα για τα παιδιά σας και αν το κατάστημα παραδίδει επίσης μαθήματα ρωτήστε αν έχουν ρεσιτάλ μαθητών που είναι ανοιχτά στο κοινό. Ορισμένα καταστήματα δίνουν επίσης μικρές συναυλίες μουσικής δωματίου ή ρεσιτάλ πιάνου που μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό.

Categories: Business