Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει πρόβλημα ομιλίας με το παιδί σας, τότε θα πρέπει να το συζητήσετε με τον παιδίατρο. Εάν το μωρό σας έχει απραξία ή γλωσσικό πρόβλημα, η θεραπεία ομιλίας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Ο παιδίατρός σας θα πρέπει να πάει να εργαστεί για το πρόβλημα αμέσως. Επομένως, θα σας παραπέμψει σε έναν τοπικό γλωσσολόγο στην περιοχή σας.

Γενικότερα θα χρειαστείτε παραπομπή από παιδίατρο ή γιατρό. Θα χρειαστεί να ελέγξετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να διαπιστώσετε εάν θα έχετε διαθέσιμες τις υπηρεσίες ενός θεραπευτή.

Σε πολλές περιπτώσεις θα διαπιστώσετε ότι η τοπική σχολική περιφέρειά σας θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει πρόσβαση σε έναν θεραπευτή εκεί. Καλό θα ήταν λοιπόν να το ελέγξετε μαζί τους. Το κόστος θα μπορούσε επίσης να είναι μικρότερο.

Όταν επιλέγετε έναν λογοθεραπευτή, μη κλειδαρασ μαρουσι διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις που έχετε στο μυαλό σας πριν ξεκινήσετε. Θα πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις στην αρχή και οποιεσδήποτε άλλες μπορεί να έχετε:

1. Έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν ένα παιδί με Απραξία;

2. Τι είδους επιτυχία συναντήσατε;

3. Τι είδους παιχνίδια ή εργαλεία χρησιμοποιείτε;

4. Είναι το σχέδιό σας δομημένο για θεραπεία;

5. Τι είδους στόχους βάζετε από την αρχή;

6. Πόσες θεραπείες τύπου έχετε;

7. Ο θεραπευτής θα είναι ένας άνθρωπος στοργικός και αγαπητός στα παιδιά;

8. Εξηγήστε ότι το παιδί σας έχει κάποια προβλήματα ντροπαλότητας ή υπερκινητικότητας. Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό;

9. Ποιες μορφές πειθαρχίας χρησιμοποιούν;

10. Θα μπορείτε να είστε παρόντες κατά τη διάρκεια των συνεδριών θεραπείας. Συνήθως είναι καλό για εσάς να κάθεστε στις πρώτες συνεδρίες για να παρατηρήσετε πώς βελτιώνονται τα πράγματα;

11. Είναι δυνατόν να μιλήσετε με άλλους πελάτες;

12. Μιλήστε για δυσάρεστες δαπάνες και μάθετε εάν το χρονοδιάγραμμα θα είναι συμβατό με το δικό σας;

Μερικοί θεραπευτές είναι πρόθυμοι να κάνουν επισκέψεις στο σπίτι, αλλά θα είναι αυτό καλό για το παιδί σας; Σε πολλές περιπτώσεις όχι.

Επομένως, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πώς, πότε και πού θα λάβει το παιδί σας θεραπεία.

Θα πρέπει απλώς να πάτε χαλαρά και να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε από νωρίς εάν το μωρό σας βελτιώνεται από τη θεραπεία. Αν ναι, συνεχίστε, αν όχι, μιλήστε με τον παιδίατρό σας και λάβετε τη γνώμη του επίσης. Κάντε αλλαγές νωρίς εάν χρειάζεται. Μην συνεχίζετε με κάτι με το οποίο είστε άβολοι. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες.

Categories: Business