Τα τελευταία χρόνια, η Αποτρίχωση με λέιζερ έχει αυξηθεί γρήγορα σε αποδοχή και αυτή τη στιγμή είναι μία από τις λίγες αποτελεσματικές διαδικασίες για μόνιμη αφαίρεση τρίχας. Έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες τεχνικές αποτρίχωσης και η θεραπεία είναι συχνά υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου οικογενειακού ιατρού, καθιστώντας την ασφαλέστερη. Τα οφέλη της θεραπείας με λέιζερ είναι εύκολα εμφανή όταν έρχονται σε αντίθεση με εναλλακτικές τεχνικές όπως το ξύρισμα, οι αποτριχωτικές κρέμες, η αποτρίχωση με κερί και η ηλεκτρόλυση. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις τρίχες στο πρόσωπο, τα χέρια, την πλάτη ή την περιοχή του μπικίνι, σύμφωνα με πολλούς, είναι μέσω της αποτρίχωσης με λέιζερ.

Τι κάνει

Μια εστιασμένη δέσμη ενέργειας κατευθύνεται στο ωοθυλάκιο κατά τη διάρκεια των θεραπειών με λέιζερ. Η χρωστική ουσία στα μαλλιά απορροφά αυτή την ενέργεια, βλάπτοντας το θύλακα στη διαδικασία. Οι θύλακες καταστρέφονται τόσο πολύ από τις επαναλαμβανόμενες θεραπείες που δεν μπορούν να παράγουν καθόλου τρίχες. Για να έχει μόνιμο αποτέλεσμα, η θεραπεία πρέπει να χορηγείται κατά τη διάρκεια του κατάλληλου σταδίου ανάπτυξης των μαλλιών. Σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, της πλάτης και ευαίσθητων περιοχών όπως η γραμμή του μπικίνι, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποτρίχωση με λέιζερ. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ενώ μερικοί άνθρωποι βλέπουν πιο αργή ανάπτυξη μαλλιών μετά από λίγες μόνο θεραπείες. Παρόμοια με την αίσθηση ότι ένα λάστιχο κόβεται στο δέρμα, η αποτρίχωση με λέιζερ πονάει.

μεταξύ ηλεκτρόλυσης και αποτρίχωσης με λέιζερ

Οι μόνες δύο μόνιμες μέθοδοι αποτρίχωσης είναι η ηλεκτρόλυση και η θεραπεία με λέιζερ. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από πλεονεκτήματα στην αποτρίχωση με λέιζερ σε σχέση με την ηλεκτρόλυση. Ενώ πολλές επεμβάσεις με λέιζερ επιβλέπονται από γιατρούς, η ηλεκτρόλυση πραγματοποιείται συχνά σε περιβάλλον σπα. Σε σύγκριση με την ηλεκτρόλυση, η οποία αφαιρεί τις τρίχες βάζοντας μια βελόνα σε κάθε μεμονωμένο θύλακα, οι θεραπείες μαλλιών με λέιζερ είναι λιγότερο δυσάρεστες και καλύπτουν μια ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι καμία από τις δύο μεθόδους δεν θα εξασφαλίσει την επιτυχία.

Οι θεραπείες με λέιζερ μειώνουν τον πόνο

Ένα άλλο πλεονέκτημα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι ότι είναι πολύ λιγότερο δυσάρεστη από την ηλεκτρόλυση και, για πολλούς, είναι επίσης λιγότερο επώδυνη από την αποτρίχωση με κερί και το τσιμπιδάκι. Οι θεραπείες που στοχεύουν σε μικροσκοπικές περιοχές όπως τα φρύδια ή το άνω χείλος μπορεί να διαρκέσουν μόνο λίγα λεπτά και η αίσθηση μιας θεραπείας με λέιζερ μερικές φορές περιγράφεται με το χτύπημα μιας λαστιχένιας ταινίας στο δέρμα. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τη θεραπεία με λέιζερ από τις πιο παραδοσιακές όπως η αποτρίχωση με κερί και το τσιμπιδάκι που ενθαρρύνουν την αναγέννηση των μαλλιών.

Πιο πρακτικό από τις κρέμες και το ξύρισμα

Η ευκολία που παρέχουν οι θεραπείες με λέιζερ είναι ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα. Οι κρέμες ξυρίσματος και αποτρίχωσης πρέπει να συντηρούνται μηνιαία ή καθημερινά, κάτι που μπορεί να γίνει ενοχλητικό με την πάροδο του χρόνου. Μετά από πέντε ή περισσότερες συνεδρίες με διαφορά έξι έως οκτώ εβδομάδων, η ανεπιθύμητη τρίχα μπορεί να αφαιρεθεί οριστικά με τη χρήση αποτρίχωσης με λέιζερ. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η εμπειρία του να μην χρειάζεται να ξαναβγάλεις τα φρύδια ή να ξυρίσεις την περιοχή του μπικίνι κάνει το κόστος των θεραπειών με λέιζερ να αξίζει τον κόπο.

Μία από τις καλύτερες μεθόδους για την απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τρίχα που είναι πλέον προσβάσιμη είναι η Αποτρίχωση με λέιζερ. Είναι μια από τις λίγες διορθώσεις που διαρκούν και μπορεί να αποφέρει οφέλη μετά από λίγες μόνο συνεδρίες. Η χρήση λέιζερ για την αφαίρεση τρίχας μπορεί να εξαλείψει πλήρως την ανάγκη να ξυρίζετε και να αφαιρείτε τις τρίχες κάθε μέρα.

Categories: Miscellaneous