Δυσκολεύεστε ακόμα να κάψετε το τζάκι σας επειδή τα καύσιμα σας είναι λερωμένα και βρεγμένα; Ποια είναι λοιπόν η αιτία αυτού; Πιθανότατα επειδή μόλις τοποθετήσατε τα καυσόξυλα σας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς κανένα κάλυμμα ή προστασία. Ω ναι, η χρήση των καυσόξυλων θα είναι αρκετά δύσκολη ως αποτέλεσμα αυτού.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε καυσοξυλα πριν έρθει ο χειμώνας, ώστε να στεγνώσουν και να είναι πιο εύκολο να ανάψετε φωτιά. Επιπλέον, είναι σημαντικό να στοιβάζετε τα καυσόξυλα όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να μπορείτε απλά να τα βγάλετε από τη στοίβα όποτε τα χρειάζεστε.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν μειονεκτήματα και ενοχλήσεις που σχετίζονται με τη συσσώρευση των καυσόξυλων. Είναι πιθανό τα έντομα και τα τρωκτικά να εισχωρήσουν στα καυσόξυλα αφού αποθηκευτούν για λίγο. Επιπλέον, αν βρέξει απροσδόκητα, μπορεί να βραχεί. Και σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιούσατε υγρά καυσόξυλα, γεμάτα με έντομα και λάσπη. Λόγω της ενόχλησης που προκαλεί αυτό το θέμα, σίγουρα θα πάρετε φωτιά αντί για τα δέντρα.

Ωστόσο, η αποθήκευση καυσόξυλων εκ των προτέρων είναι πράγματι βολική, ιδιαίτερα εάν έχετε μια σχάρα για καυσόξυλα για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα ξύλα τακτοποιημένα. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα καυσόξυλα τους με τη χρήση ραφιών για καυσόξυλα.

Ο ίδιος τρόπος με τον οποίο άλλα είδη οικιακής χρήσης παρέχουν άνεση στους συγκεκριμένους ρόλους τους ισχύει και για τις σχάρες καυσόξυλων. Τα καυσόξυλα σας θα είναι πάντα στεγνά και σε καλή κατάσταση αν έχετε αυτό το αντικείμενο έξω από το σπίτι σας. Η επιφάνεια των ράφια καυσόξυλων είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να βρίσκεται μόνο λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος, γεγονός που βοηθά να διατηρούνται τα ξύλα στεγνά.

Παρά το γεγονός ότι έχετε μια σχάρα καυσόξυλων, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να τακτοποιήσετε σωστά τα καυσόξυλα. Θα πρέπει να στοιβάζονται τακτοποιημένα έτσι ώστε όταν πηγαίνετε να τα φέρετε, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πρόσθετη ταλαιπωρία όπως το να πέφτουν καυσόξυλα στα πόδια σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα καυσόξυλα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα καλυμμένα και τοποθετημένα στη σωστή τους θέση.

Σε αυτό το σημείο, είναι ζωτικής σημασίας να τονίσουμε ότι πρέπει να προμηθευτείτε καρυκευμένο ξύλο εάν θέλετε να κάψετε τα καυσόξύλα σας μέσα στους επόμενους λίγους μήνες μετά την αγορά τους το φθινόπωρο. Με απλά λόγια, το καρύκευμα αναφέρεται στο να αφήνεις το ξύλο να στεγνώσει εντελώς.

Σε αντίθεση με τα καρυκευμένα καυσοξυλα, τα οποία θα πρέπει να έχουν ποσοστό υγρασίας 20%, φρεσκοκομμένα ή «πράσινα», τα καυσόξυλα έχουν περιεκτικότητα σε υγρασία περίπου 50%. Συχνά χρειάζονται έξι έως δώδεκα μήνες για να στεγνώσει τελείως.

 

Καυσόξυλα

Δωρεάν παράδοση σε όλη την Αττική

Άμεση παράδοση  μέσα σε 24h

Εγγυημένη ποσότητα

Εγγυημένη ποιότητα

Πάνω απο 40 χρόνια εμπειρίας

Καλέστε τώρα για παραγγελίες:

Είμαστε κορυφαίοι προμηθευτές καυσόξυλων πολλές δεκαετίες και διανέμουμε αποξηραμένη ξυλεία από θαλάμους ξήρανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αν ψάχνετε καυσόξυλα για αγορά είσαστε στο σωστό σημείο. Τα ξύλα μας, εξαιρετικής ποιότητας, και παντα στεγνά παραδίδονται απευθείας στην πόρτα σας μεσα σε 24 ωρες απ την στιγμή της παραγγελίας

Categories: Miscellaneous