Επαγγελματικά Διακοσμητικά Δάπεδα

Πολλές επιχειρήσεις μετατρέπουν πλέον πρακτικούς χώρους γραφείων από μοκέτα σε μπετόν. Το διακοσμητικό σκυρόδεμα είναι μια διαδικασία μετατροπής του θαμπού γκρίζου τάπητα σε πιο ζωντανό, ελκυστικό δάπεδο. Όταν υποβάλλεται σε σωστή επεξεργασία, το σκυρόδεμα έχει πολύ περισσότερα οφέλη από το χαλί σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ και τεχνικές που μπορούν να επιτευχθούν κατά τη μετατροπή του βαρετού σκυροδέματος σε ένα πιο ελκυστικό δάπεδο.

Το χαλί μπορεί να φαίνεται σαν μια λογική επιλογή όταν επιλέγετε ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ένα δάπεδο για μια επιχείρηση. Παρόλο που το χαλί μειώνει τον θόρυβο, είναι πρακτικό για περιοχές με υψηλή κυκλοφορία που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Το χαλί συγκρατεί πολλή σκόνη και βρωμιά, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διατηρηθεί καθαρό. Το χαλί πρέπει επίσης να αντικαθίσταται κάθε λίγα χρόνια λόγω φθοράς.

Ξεσκίζοντας το χαλί και καθαρίζοντας το σκυρόδεμα από κάτω του, το δάπεδο μπορεί να γίνει πιο χρήσιμο για χώρους υψηλής κυκλοφορίας. Το ίδιο το σκυρόδεμα θα πρέπει συνήθως να καθαριστεί και να προετοιμαστεί για την εφαρμογή διακοσμητικού σκυροδέματος.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για επαγγελματικά ή βιομηχανικά διακοσμητικά δάπεδα. Μερικές κοινές επιλογές είναι η βαφή με οξύ, τα εποξειδικά δάπεδα και οι επικαλύψεις σκυροδέματος.

Βαμμένα με οξύ δάπεδα για εμπορική χρήση

Πολλές επιχειρήσεις στρέφονται τώρα σε δάπεδα από σκυρόδεμα με οξέα. Αυτή η εφαρμογή θα μετατρέψει το σκυρόδεμα σε μαρμαρωμένη εμφάνιση. Το σκυρόδεμα περιέχει ασβέστη που αλληλεπιδρά με τα οξέα, το οποίο με τη σειρά του προσθέτει χρώμα. Τα οξέα θα χαράξουν ελαφρά το σκυρόδεμα και θα εισχωρήσουν στο σκυρόδεμα. Με αυτόν τον τρόπο ο λεκές δεν μπορεί να κοπεί ή να γρατσουνιστεί. Στη συνέχεια προστίθεται ένα στεγανωτικό αφού στεγνώσει ο λεκές για να διασφαλιστεί η μακροχρόνια εφαρμογή. Το λεκιασμένο σκυρόδεμα μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε ντεκόρ.

Δάπεδα Expoxy για Εμπορική και Βιομηχανική Χρήση

Οι ρητίνες Expoxy μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια σκυροδέματος για να διασφαλιστεί ένα ισχυρό και ανθεκτικό σφραγιστικό. Οι ρητίνες συνδυάζονται με σκληρυντικά κατά την εφαρμογή. Τα εποξειδικά δάπεδα θα σφραγίσουν και θα απωθήσουν λεκέδες, νερό και άλλες χημικές διαρροές. Αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε εργοστάσια και βιομηχανικά περιβάλλοντα λόγω της αντοχής του, της ικανότητάς του να απωθεί διαρροές και της αδυναμίας δημιουργίας σκόνης σκυροδέματος. Τα εποξειδικά δάπεδα μπορούν να γίνουν λεία ή να έχουν όψη φλοιού πορτοκαλιού. Τα εποξειδικά δάπεδα είναι πολύ ισχυρά και έχουν αντιολισθητικά χαρακτηριστικά.

Επικαλύψεις σκυροδέματος σε εμπορικές ρυθμίσεις

Όταν ένα υπάρχον δάπεδο από σκυρόδεμα χρησιμοποιείται σε εμπορικούς χώρους και έχει κάποια ρινίσματα, ρωγμές ή άλλα ελαττώματα, μια επικάλυψη σκυροδέματος μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Οι επικαλύψεις σκυροδέματος είναι λεπτές στρώσεις μείγματος τσιμέντου, άμμου και πολυμερών. Αυτό εφαρμόζεται επίκαιρα σε υπάρχον σκυρόδεμα που θα κυμαίνεται σε πάχος από 1/8 της ίντσας έως δύο ίντσες ανάλογα με τις περιστάσεις. Οι επικαλύψεις από σκυρόδεμα μπορούν επίσης να βαφτούν σε ορισμένα χρώματα για να ταιριάζουν με τη διακόσμηση του περιβάλλοντος.

Υπάρχουν πολλές χρήσεις για το διακοσμητικό σκυρόδεμα σε εμπορικούς ή βιομηχανικούς χώρους. Ο ιδιοκτήτης ή η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει για πολλές επιλογές, όπως σχέδια, χρώματα, στεγανοποιητικά και φινιρίσματα. Το διακοσμητικό σκυρόδεμα χρησιμοποιείται σε πολλά περιβάλλοντα, όπως κτίρια γραφείων, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, πολυώροφα κτίρια, υπόστεγα αεροπλάνων, εργοστάσια, εργοστάσια, αποθήκες, γκαράζ, μηχανουργεία, σχολεία, πανεπιστήμια, τράπεζες και άλλα κτίρια. Οι επιλογές μπορούν επίσης να ασκηθούν και έξω από κτίρια για πεζοδρόμια, αίθρια, μονοπάτια, πεζοδρόμια και εισόδους. Υπάρχουν σχεδόν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους το διακοσμητικό σκυρόδεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα εμπορικό περιβάλλον.

Categories: Business